LEZINGEN

STADSPARELS

 

In een aantrekkelijk lezingenprogramma staan stadsparels centraal.

Twee Nederlandstalige lezingen op 25 november om 16.00. Aansluitend een borrel. 

LEZINGEN 25 NOVEMBER

de Wasserij • Rotterdam


Aanvang:
16.00 uur
Toegang: gratis, graag reserveren

Madeleine Berkhemer Foundation

Madeleine Berkhemer Foundation

De Verloren Parel van Madeleine Berkhemer

“Madeleine Berkhemer was een genre-overstijgend kunstenaar die werkte op het snijvlak van beeldende kunst, media, mode en performance. Haar veelzijdige oeuvre bestaat uit onder andere expliciete erotische tekeningen en pin-upfoto’s, marmeren beelden, gebruiksvoorwerpen, installaties, collages en kunstwerken voor de buitenruimte. Ook maakte ze abstracte sculpturale installaties, waarin erotiek nog steeds een belangrijke rol speelt, verbeeld door middel van pantystof en ronde vormen.”

Tijdens haar ziekte heeft Madeleine Berkhemer een stichting opgericht om haar nalatenschap te beheren. De stichting Madeleine Berkhemer heeft de volgende doelen: 

“Het toewerken naar een culminatie van haar werkzame leven: dit spoor gaat in de richting van een monografie en/of tentoonstelling over het werk en het leven van Madeleine.

Een voortzetting en verbreding van haar gedachtegoed: dit spoor ziet het einde van Madeleine’s werk als een begin, als een bron. Door haar inzichten en keuzes, door haar manier van werken en de expliciete vormen en betekenissen, trad ze buiten de conventies.  Het zou heel bijzonder zijn als deze geest voorleeft.”

http://www.madeleineberkhemer.com/

Powerboat

Powerboat

Powerboat is opgericht door theatermaker en actrice Fokka Deelen en ontwerper Bas Kortmann.

“Fokka studeerde in 1997 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Als theatermaakster wilde ze mensen aan het denken zetten en in beweging krijgen. Maar hoe kan dat ooit lukken als je je publiek in een donkere zaal zet en jijzelf je verhaal verkondigd vanaf een hoog podium, het duister in. Hoe kun je dan mensen op andere gedachten brengen? Fokka geloofde hier niet in en zocht naar de dialoog, interactie, participatie.

In 1998 ontmoette ze Bas, op dat moment studeerde hij af aan de Design Academy. Ook hij was bezig met interactie, niet in theater maar door middel van design. Hoe kunnen ruimtes en objecten ingezet worden om elkaar beter te leren kennen? Ze besloten samen te werken en richtten in 2001 theatergroep Powerboat op.

Inmiddels is Powerboat uitgegroeid van theatergroep, initiatiefnemer en artistiek producent tot expert en adviseur op het gebied van interactieve processen en community building. Alle activiteiten en expertises komen voort uit dezelfde bron: prikkelende en inspirerende interactie.”

https://www.powerboat-rotterdam.nl/

Locatie:

De Wasserij
Sint-Agathastraat 54
3037 SH Rotterdam

https://dewasserij.cc/