DE AMBASSADEURS

Hieronder zijn de ambassadeurs van Jewel.Rotterdam te zien. De ambassadeurs gaan op atelierbezoek bij de ontwerpers en kiezen een sieraad om een tijd te dragen.   

Irene Westerbeek

Ambassadeur JEWEL.Rotterdam, allround inspirator, lifestyle ontwerper, docent en als stadsjuweel een van de modellen van de photoshoot van Stadsparels. Ze helpt bij de promotie van Jewel.Rotterdam.

@from_shitgirl_to_fitgirl
www.fromshitgirltofitgirl.nl

Photoshoot Stadsparels

1 oktober 2023

Voor de photoshoot voor de expositie stadsparels stond onze nieuwe ambassadeur als stadsparel model met een aantal van de sieraden van de ontwerpers.

 

Joan Nunnely

Ambassadeur Jewel.Rotterdam en gemeenteraadslid (D66) met cultuur in haar portefeuille. Zij draagt de komende tijd sieraden van verschillende ontwerpers.

@joannunnely
www.joannunnely.nl/

Lena Kosztyucsenko

12 februari 2023

Vandaag heeft Joan Nunnely, ambassadeur van het sieraad in Rotterdam, een ring uitgekozen van Lena Kosztyucsenko.

Lena heeft verteld hoe haar leerproces is geweest en hoe zij haar visie over sieraden verwezenlijkt, waar zij nu werkt en wat zij in de toekomst hoopt te bereiken.

@lena_kelena

Coco Benschop

22 december 2022

Joan Nunnely, D66 raadslid en ambassadeur van het sieraad in Rotterdam heeft afgesproken met Coco Benschop in het @icoon_hoekvanholland waar Coco meedoet aan de tentoonstelling minim.aal, een verlangen naar Donald Judd

Joan zal deze maand deze bronzen oorbellen dragen, die het ontstaan van Hoek van Holland in 1200 symboliseren.

@cocobenschop

Arianne van der Gaag

21 oktober 2022

De nieuwe ambassadeur van Jewel.Rotterdam is aantredend D 66 raadslid Joan Nunnely, ze heeft cultuur in portefeuille. Komende maand draagt ze een halssieraad van Arianne van der Gaag.

@ariannevdgaag

 

Hester Zagt

28 maart 2022

De nieuwe ambassadeur van Jewel.Rotterdam is aantredend D 66 raadslid Joan Nunnely, ze heeft cultuur in portefeuille. Komende maand draagt ze een halssieraad van Hester Zagt: goud en parels. Kenmerkend voor Hesters’ sieraden zijn de Zeeuwse Knoop en Delfts Blauw in vele varianten.

https://www.hesterzagt.nl
@joannunnely @hesterzagt

Joan Nunnely

Elene Walgenbach

Elene Walgenbach, D66 raadslid van Rotterdam met Cutuur in haar portemonnee, is de ambassadeur van deze sieradenmakers en zal tot en met februari 2022 sieraden van hen dragen. Dit is ter promotie van Object Rotterdam Week 2022.

Svetlana Prigoditch

24 februari 2022

Geparfumeerde broche Aleida 2022 van Svetlana Prigoditch, gedragen door Elene Walgenbach, ambassadeur Jewel.Rotterdam. Voor dit sieraad liet Svetlana zich inspireren door de Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw met zijn atmosferische en fenomenale Hollandse luchten, de verfijning en symbolisme van het stilleven. En ze maakte een licht gebaar naar ‘Het meisje met de parel‘ van Vermeer.

Geurbeschrijving:
Op 14 Maart om 12.13 uur, het raam staat open, zodat de ruimte een verfrissende adem van buiten kan opnemen en binnen verspreiden. Op een zware houten tafel, die net met de zorg is ingesmeerd, staat een vaas met tulpen.

Materiaal:
polymeer klei, hars, tulpen bladeren, pongee zijde, zoetwaterparel, 10ml parfum extract in een glazen druppelfles.

Geurcompositie:
cabreuva ether. olie, tulp accord, hyacint abs., oud gurjunbalsem, cedroxyde, bawchi zaadolie, bezoe siam, anjer ether. olie, florhydral, stemone, clearwood, ambrocenid. 

@svetlana.prigoditch

Diana van der Wal

25 januari 2022

Jewel.Rotterdam, promotie van Rotterdamse sieradenontwerpers en studenten t/m Object Rotterdam Week 2022.

Elene Walgenbach zet haar ambassadeurschap voort met een ketting van Diana van der Wal met IK sieraden

www.iksieraden.nl
info@iksieraden.nl

@ik.sieraden

Nastasia Gendreau

25 januari 2022

Jewel.Rotterdam, promotie van Rotterdamse sieradenontwerpers en studenten t/m Object Rotterdam Week 2022.

Elene Walgenbach zet haar ambassadeurschap voort met een ketting van Nastasia Gendreau

@izao

Esmee Muylwijk

13 december 2021

Jewel.Rotterdam, promotie van Rotterdamse sieradenontwerpers en studenten t/m Object Rotterdam Week 2022.

Elene Walgenbach zet haar ambassadeurschap voort met drie broches van Esmee Muylwijk, student Arts & Crafts.

Een gebouw staat op zijn plek en is onderdeel van de omgeving. Wat is een plek? Elke plek is uniek. Het heeft een eigen karakter met herinneringen, cultuur, historie en waardering. Elk gebouw op deze plek vertelt een verhaal. De losse gebouwen vormen samen een straat, ze reageren op hun omgeving en vormen een samenleving. Een gebouw heeft een betekenis voor iedereen. Het is jouw thuis, de plek waar je werkt of waar een vriend vroeger woonde. Wat maakt een gebouw herkenbaar? Deze drie broches zijn geïnspireerd door Het Blauwe Huis in Amsterdam van de architect Sjoerd Soeters. Ze laten de herkenbaarheid van dit gebouw zien. Maar ook kenmerken voor architectuur in zijn algemeen.

@esmeemuylwijk

Sophia Zobel

13 december 2021

Jewel.Rotterdam, promotie van Rotterdamse sieradenontwerpers en studenten t/m Object Rotterdam Week 2022.

Elene Walgenbach zet haar ambassadeurschap voort met vier broches van Sophia Zobel, student Ad Arts & Crafts Hogeschool Rotterdam richting sieradenvormgeving.

Ze kreeg de opdracht van haar docente Iris Nieuwenburg om zich te verdiepen in hedendaagse architectuur. Geïnspireerd door architect Jo Coenen en zijn ontwerp voor het NAi, (nu Het Nieuwe instituut) in Rotterdam ontwierp ze 4 broches van aluminium, zilver, messing gevuld PLA, staal, koper & acrylglas.

Sophia: ‘Coenen ontwierp 4 verschillende bouwlichamen met een ander karakter voor de verschillende functies van het instituut. Toch vormen deze delen een eenheid. Zowel door de compositie en het licht is er een samenhang en integreert het gebouw door het materiaalgebruik in het deel van de stad.

Vier lessen van Coenen: koester de geschiedenis als vriend, verbind, houd van je stad en neem verantwoordelijkheid. Deze lessen werken niet alleen voor de architect, maar ook voor politici.

Daarom geeft Sophia, als eerbetoon aan Jo Coenen, deze 4 broches aan Elene Walgenbach, Raadslid van de D66 en ambassadeur van het sieraad in het project Jewel.Rotterdam.

Deze broches representeren allemaal één van deze 4 lessen en kunnen samen gedragen worden, of apart als een van deze vier waarden op die dag belangrijk is. Zo kunnen deze waarden altijd op het lichaam gedragen worden, zodat ze nooit worden vergeten.

 @sophias_sphragis

 

Iris Nieuwenburg

2 december 2021

Jewel.Rotterdam, promotie van Rotterdamse sieradenontwerpers en studenten t/m Object Rotterdam Week 2022.

Elene Walgenbach zet haar ambassadeurschap voort met een intrigerende broche van sieraadontwerpster Iris Nieuwenburg. Ze draagt het sieraad in haar functie als raadslid (D66) met cultuur in haar portefeuille. Elene en Karin bezochten het atelier van Iris in Rotterdam, waar ze uitgebreid over haar collecties vertelde.

Elene en Iris kozen de broche ‘Bright & Shiny keepsake’, een limited edition, gemaakt van zilver 925, zink, mimaki print en polaroid 4,5 x 7,5 cm).

Iris: ‘Deze broche is ontstaan met het idee te wisselen tussen digitaal en analoog. Bevroren momenten uit de instawereld met je meedragen als juweel. De broche als display. Het gekozen beeld/foto kan een start zijn om een gesprek op te wekken, te verbinden met anderen.

De keuze kan heel persoonlijk zijn; een herinnering, een statement of een foto van een mooi object waar je graag naar kijkt. Door te wisselen tussen deze media, laat het de drager stil staan bij en voegt het extra waardering aan het gekozen beeld toe. Net zoals Slow food, Slow delen van interactieve visuele communicatie.

De drager bepaalt zelf de voorkant van het juweel en mijn toevoeging is de constructie en achterkant van het sieraad.’

@irisnieuwenburg
https://www.irisnieuwenburg.com/

Charlotte Wooning

1 december 2021

Elene Walgenbach, D66 raadslid van Rotterdam met Cutuur in haar portemonnee, is de ambassadeur van deze sieradenmakers en zal tot en met februari 2022 sieraden van hen dragen. Zo is zij begonnen met het dragen van de ‘Voyant Coin’ van Charlotte Wooning.

Charlotte: ‘Ik maak sieraden waar je je mooi bij voelt. Soms met een knipoog, of een apart element. Zoals in deze ketting speelt de zwaartekracht een rol, de munt trekt de ketting naar beneden. Het lichaam en draagbaarheid is wel altijd uitgangspunt in mijn werk’.

charlottewooning.com
@charlottewooning
@elenewalgenbach

Lydia Bremer

30 juni 2021

Elene Walgenbach, D66 raadslid van Rotterdam met Cutuur in haar portemonnee, is de ambassadeur van deze sieradenmakers en zal tot en met februari 2022 sieraden van hen dragen. Dit is ter promotie van Object Rotterdam Week 2022.

Elene Walgenbach begint haar ambassadeurschap met een broche van Lydia Bremer.

@lydia_bremer_dutch_jewelry