Jewel.Rotterdam meets OBSESSED!

STADSPARELS


Jewel.Rotterdam presenteert 17, 18, 19 & 25, 26 november Rotterdamse sieraadontwerpers.
Tijdens OBSESSED! Jewellery Festival zijn hun collecties te zien bij de Wassserij in Rotterdam-Noord, een culturele broedplaats voor vernieuwende mode en design in de stad.

 

De 10 sieraadontwerpers wonen en werken in de volle breedte van het vakgebied, variërend van het autonome sieraad tot klassieke sieraden van goud-zilversmeden. De een exposeert internationaal in musea en galeries, de ander werkt in de luwte van de stad en verkoopt via webshops of heeft een winkel in Rotterdam. De sieraadontwerpers opgeleid aan kunstacademies en/of aan de Vakschool in Schoonhoven laten een totaalbeeld zien van het moderne sieraad in al haar stijlen. 

 

Jewel.Rotterdam, een verscheidenheid aan kunstenaars verbonden door vakmanschap in een stad vol architecturale parels, wijden hun werk aan de liefde voor beiden. Het thema voor onze deelname aan OBSESSED! ligt daarom voor de hand: sieraden voor de stad, een juweel in een juweel, een expositie getiteld Stadsparels.

 

Door dit open thema kan een diversiteit aan sieraden worden gecreëerd, elk binnen zijn eigen perspectief en handschrift, om zo samen het collectief te vertegenwoordigen. De identiteit van de stad gevangen in een juweel, vanuit het persoonlijke perspectief van de maker.

 


OBSESSED! Jewellery Festival is een tweejaarlijks initiatief van Current Obsession Magazine, wat dit jaar haar vierde editie organiseert. OBSESSED! onderzoekt het sieraad als drager van betekenis, bevestiging en verbondenheid door het organiseren van sieraad gerelateerde events en tentoonstellingen en verbindt daarmee kunstenaars, galeries en instituten door heel Nederland en België. Het thema voor 2023 is All Strings Attached!

Hieronder is het programma van STADSPARELS van Jewel.Rotterdam 2023 te vinden.

Locatie:

De Wasserij
Sint-Agathastraat 54
3037 SH Rotterdam

https://dewasserij.cc/

Data & Openingstijden

Opening Event

Vrijdag 17 november 17.00 – 20.30
Officiële opening 18.30

Open

Zaterdag 18 november 13.00 – 18.00
Zondag 19 november 13.00 – 18.00
Zaterdag 25 november 13.00 – 18.00
Zondag 26 november 13.00 – 18.00

Lezingen

Zaterdag 25 november 16.00 
Officiële opening Na afloop

 

 

Bereikbaarheid
De Wasserij ligt op het binnenplein van de Sint Agathastraat 54 in Rotterdam. Het ligt op 8 minuten lopen vanaf Station Rotterdam Noord en op 25 minuten lopen van Rotterdam CS. De Wasserij is vanaf Rotterdam CS bereikbaar met Tram 4 (richting Molenlaan) of Tram 8 (richting Kleiweg). Plan hier je route via 9292.

Parkeergelegenheid is beschikbaar op één van de betaalde parkeerplaatsen net buiten het terrein (parkeerzone 760). Een routebeschrijving vind je via google maps.

 

 

Volg JEWEL.ROTTERDAM ook op:

JEWEL.ROTTERDAM is in 2023 onderdeel van:

De ambassadeurs van JEWEL.ROTTERDAM:

Irene Westerbeek

Irene Westerbeek

Ambassadeur JEWEL.Rotterdam, allround inspirator, lifestyle ontwerper, docent en een van de modellen van de photoshoot van Stadsparels.

 

Joan Nunnely

Joan Nunnely

Ambassadeur JEWEL.Rotterdam en gemeenteraadslid (D66) met cultuur in haar portefeuille. Zij draagt de komende tijd sieraden van verschillende ontwerpers.

JEWEL.ROTTERDAM is een project van stichting 10 tégen 1.

JEWEL.ROTTERDAM 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door: