beeld - Kirsten Spuijbroek & Jelmer Noordeman
Beeld: Kirsten Spuijbroek & Jelmer Noordeman
Beeld: Kirsten Spuijbroek & Jelmer Noordeman
 

Over Jewel.Rotterdam 2022


Jewel.Rotterdam presenteert 19, 20, 21 & 22 mei Rotterdamse sieraadontwerpers.
Tijdens Rotterdam Art Week 2022 zijn hun collecties te zien bij OBJECT, een uniek pop-op platform voor designlabels in het HAKA-gebouw in het M4H gebied. De 28 ontwerpers en 2 studenten maken unica, sieraden in oplage, klassiek en autonoom werk, in sterk uiteenlopende stijlen en materialen. De één exposeert internationaal in musea en galerieën, de ander werkt in de luwte van de stad en verkoopt via webshops of heeft een winkel in Rotterdam. Speciaal voor deze expositie ontwerpt iedereen ook een mannensieraad.


Daarnaast is er een aantrekkelijk lezingenprogramma op 19 en 21 mei bij galerie PHOEBUS• Rotterdam, waar het mannensieraad centraal staat. Het bedienend personeel van Restaurant Renilde in het DEPOT Boijmans Van Beuningen draagt van 19 t/m 22 mei  sieraden van de ontwerpers tijdens hun werk. En we verrassen iedereen met een grote beeldprojectie op Van Lanschot aan de Westersingel door House of Urban Arts in samenwerking met Pathos Studios.

Geniet nog even na...

en bekijk hier het beeldverslag van 4 dagen JEWEL.ROTTERDAM

Verrijking van de sieradenopleidingen

een interculturele dialoog


“Hoe komt het toch dat nog steeds nauwelijks studenten met een niet-westerse achtergrond voor de sieraadopleidingen op de kunstacademies kiezen?”

 

31 augustus vond er een rondetafelgesprek plaats bij TENT in Rotterdam. Liesbeth den Besten, kunsthistoricus, sieradenexpert en oprichter van MAS, schreef na afloop een essay.

 

ESSAY & GESPREK

Hieronder is het programma van Jewel.Rotterdam 2022 te vinden. 

Volg JEWEL.ROTTERDAM ook op:

JEWEL.ROTTERDAM is in 2022 onderdeel van:

OBJECT Rotterdam
Rotterdam Art Week

De ambassadeurs van JEWEL.ROTTERDAM:

Joan Nunnely

Joan Nunnely

Ambassadeur JEWEL.Rotterdam en gemeenteraadslid (D66) met cultuur in haar portefeuille. Zij draagt de komende tijd sieraden van verschillende ontwerpers.

Elene Walgenbach

Elene Walgenbach

Zij is 1,5 jaar ambassadeur voor Jewel.Rotterdam geweest en droeg sieraden van verschillende ontwerpers in haar functie als gemeenteraadslid (D66) met cultuur in haar portefeuille.

JEWEL.ROTTERDAM is een project van stichting 10 tégen 1.

JEWEL.ROTTERDAM 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Droom en Daad
Rotterdam Festivals
Volkskracht
Gravin van Bylandt stichting
Stichting Droom en Daad